21 Ekim 2010 Perşembe

Kürk Mantolu Madonna'nın ardından..

Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna"sını okurken roman kahramanının yaptığı analizlere hayran kaldım.Arada bir karşılaştığım ve hiç tahammülüm olmayan davranışları, herhangi bir samimet olmaksızın "sen"diye hitap eden tuhaf bir laubalilikle sözde samimi davranan insanları bakın ne güzel gözlemlemiş romanda.Duygularıma tercüman olması açısından kitaptan alıntılıyorum.
" .....Mühimce mevkilere geçen adamların adetlerinden biri de galiba -eski ve kendilerinden geri kalmış-arkadaşlarına gösterdikleri bu biraz şuurlu dalgınlıktı.Sonra o zamana kadar "siz"diye hitap ettikleri dostlarına birden bire ahpapça "sen"diyecek kadar alçakgönüllü ve babacan oluvermek,karşısındakinin sözünü yarıda kesip rastgele manasız bir şey sormak ve bunu gayet tabii olarak hatta çok kere şefkat ve merhamet dolu bir tebessümle birlikte yapmak ,bütün bunlara son zamanlarda o kadar çok karşılaşmıştım ki ".....

Epeydir beni bu kadar etkileyen bir roman okumamıştım.Tavsiyesi için Kitapçı Kız'a teşekkür ediyor,herkese bol okumalı günler diliyorum.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Yurdanur,

Kitabı beğendiğinize çok sevindim. Ben aslında bu aralar inanılmaz yoğunum ama vakit bulabilirsem mesela önümüzdeki ay Sabahattin Ali'nin bütün külliyatını tamamlamak istiyorum.

Onu daha iyi anlayabilmemiz açısından diğer eserlerini de okumanın önemli olduğunu düşünüyorum.

Belki siz de katılırsınız bu okuma programına :)

Kiraz Limanı dedi ki...

Seve seve katılırım.:).Çok teşekkürler