16 Ağustos 2010 Pazartesi

Beni böyle havalar mahvetti

Öncelikle geç de olsa hayırlı ramazanlar diliyorum.Çok sıcaklara denk gelen ramazan ayı ile ilgili o kadar çok bombardımana mağruz kalıyoruz ki bundan dolayı bana fenalık gelmiş durumda.
İftarda 2 bardak su içtikten sonra yemekten epey kesilen biri olarak orucu bedensel ve ruhsal arınma olarak görüyor,orucunu tutmak isteyen herkese Allah'tan dayanma gücü diliyorum.
Elbette ramazanı evde geçirmek başka çalışarak geçirme ise bambaşka.Hafta içi pek özenerek hazırlayamadığım iftar sofrasını hafta sonları evde olmam dolayısıyla daha içime sinerek hazırlıyorum.Bu hafta sonuda hafif bir şeyler yaptım.
Başlangıç için sebze çorbasıOlimpos'ta Refiye'den öğrendiğim peynirli kabaklı leziz yemek, Fesleğenli cive,
Buzz gibi vişne suyu,
Balkonda kurumaya bırakılan fındıklara babamın yorumu ise bu şekildeydi ;)
Ramazanın ilk günü Kaleiçindeki Mevlivihanenin merdivenleri koşarak çıkılır,Dua ettikten sonra,Saat kulesinin ordaki meydana çıkılır.Her ramazan mutlaka uğranan 18'e varılır.Meşhur 18 Bağaçalarından alınır.Damla sakızlı,tarçınlı bu leziz tatlı iftardan sonra çay ile birlikte afiyetle yenir. Bir ramazan ritüelide bu şekilde gerçekleştirilmiş olunur.

Herkese ağız tadıyla ,hayırlı ramazanlar dilerken,Rahmetli Babannem ile bilikte seyretmeye doyamadığım Çalıkuşu dizisinin ,Esin Engin imzalı müziği ile şimdilik hoşçakalın diyorum.


ÇALIKUŞU

5 yorum:

Pasaklı Kraliçe dedi ki...

Bağaçayı merak ettim. Türkiye haritası da hoş olmuş.

Kiraz Limanı dedi ki...

Hafif bir tatlı.Bir gün birlikte yiyebilmek dileğiyle :)

dicle kıyısında masal kentim dedi ki...

bir arkadaşımın ablası vardı cok severdim hergün izlerdik. ve birbirimize şiştt şiştt küçük hanım derdik... feride çalıkuşu baana eski aama vazgeçilmez dostumu hatırlattın eve gidince izliycemm

Asortik Krep dedi ki...

Yurdum haritasını fındıklara uygulayan babanızın ellerinden öperim :)

Kiraz Limanı dedi ki...

Teşekkür ederiz :)