7 Mayıs 2010 Cuma

BUGÜNLERDE

Bugünlerde biraz telaşlı,biraz becerikli,biraz uyuşuk biraz da fişek gibiyim.Burç yorumumu okurken değişimler haftasındasınız diyordu da burun kıvırmıştım, gerçekten de öyle.Hayatımda güzel değişimler var ve o kadar hızla oluyor ki bu değişimler ayak uyduramıyorum.Bunları zamanı gelince yazacağıma göre günlerim nasıl geçiyor kısaca anlatıyım.
Geçtiğimiz hafta sonunu kedişime ayırdım.Epeydir dışarı çıkarmadığım için zavallı hayvan çimlerin üstünde sürünerek yürüyordu.Veteriner ziyaretinin ardından yine kendimizi müzenin bahçesinde bulduk.Müzenin bahçesinde bu mevsimde olan harika dutların tadına baktık ve küçük kızımla oyunlar oynadık.Ve kediş yine turistlerin ilgi odağı olup hem onların hem de benim objektifime takıldı.
Ardından Antalya Tanıtım Vakfı'nın Antalya yemekleri kitabındaki tarifi uygulayarak "Cive"pişiridim.Zeytinyağlı ve oldukça hafif olmasından dolayı yaz için en ideal yemeklerden olan bu geleneksel yemeğin kısaca tarifini vermek istiyorum.

1 Kilo patlıcan
2 Adet soğan
6 Diş Sarımsak
8 Adet sivri biber
3 Adet domates
Yarım çay bardağı pirinç
Zeytiyağı,Tuz
Tarifim dört kişilik olduğu için orta büyüklükte yayvan bir tencere tercihan teflon yeterli olacaktır.Patlıcanları alacalı olarak soyduktan sonra küçük küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda kararmaması için bekletin.Soğanı ve sarımsağı ince doğrayarak pembeleşinceye kadar kızartın.Ardından yuvarlak ince dilimler halinde doğradığınız biberi ilave edin ve kızartın .Üstüne küçük küp şeklinde doğradığınız patlıcanları ekleyip karıştırın.Domateslerin kabuğunu soyarak dilimleyip patlıcanlarınızın üzerine ekleyin.Hafif ateşte pişirmeye başlayın,on dakika sonra pirinçleri ilave edin ve ateşten almaya yakında civenin olmazsa olmazı felseğenleri ekleyin.
Piştikten sonra görünümü bu şekilde oluyor :) Oldukça lezzetli ve hafif olan bu yemek için zeytinyağı ve tuz miktarını yazmadım ikisinden de yeterli ölçüde kullanmaya gayret ettim.Tuz olarak deniz tuzunu tavsiye ederim çünkü insan kanındaki tuza en yakın olan tuz,deniz tuzu.Yaptığım bu yemeği kan gurubuna göre beslenme planına göre özellikle B Grubu ile AB Grubu kana sahip olanlar rahatlıkla tüketebilirken O ve A Kan grubundakiler biraz daha dikkatli tüketmeliler.Kan grubuna göre beslenme programı hakkında araştırmalar yapıyorum da ;)
Ardından dondurmalı browni yaptım ancak yeni bir tarife göre yaptığım browninin görünümü ve lezzettinden pek hoşnut kalmadığım için size aktarmak istemiyorum.Brownide de esmer şeker kullandım.Malum dikkat edicez sağlığımıza artık :)
Bunların yanında hamurdan yaptığım aksesuarlar oldukça beğeniliyor ve talep görüyor artık.Konuyla ilgili yeni postumuda bir an önce hazırlayıp beğenizine sunucam.Şimdilik benden bu kadar diyor ve herkese bol güneşli bir hafta sonu diliyorum ifindiiiim..
Kalın sağlıcakla..

Hiç yorum yok: