2 Haziran 2011 Perşembe

Göbeğimle birlikte yogalık halleri

Hamileliğimde 5.ay biterken hiç karnımın çıkmaması ,ancak çok dikkatli bakılınca hamile olduğumun anlaşılması yüzünden pek hava atıyordum.Hatta giyim mağazalarında hamilelik kıyafetlerine bakarken satış danışmanlarının siz hamilemisiniz ama hiç belli değil şeklindeki konuşmaları bile nedense müthiş egomu okşuyor sadece 3 kilo aldım diyerek fit bir hamilelik geçirdiğimi gururla söylüyordum.(Annem Ebru Şallı'yı kendime örnek almamı isteyip homili gırtlak yemememi sık sık tembih etmesi de bu duruma etkili oldu:)

Ama bu geçtiğimiz hafta bana bir şeyler oldu.Sanki bir gecede birden bire karnım ortaya çıktı.Gömleklerim neyse de pantolonlarımın içine sığmamaya başladım.Vitrinlerdeki yansımamda çıkık bir göbeğin benden önce her yere girdiğini gördüm.Elbette olağan bir şey bu durum ancak yine de şaşıp kalıyor insan.
Bunun üzerine epeydir gitmek istediğim yoga kursuna yazıldım.Malum karnım gittikçe büyüyecek,hareketlerim kısıtlanacak ,yorgunluk ve sırt ağrıları kendine gösterecek.Bu sıkıntıları daha az hissetmem ve sağlıklı doğum yapmak için hamileyken yapılan yoganın en güzel spor olduğuna karar verdim.Yoga bir tür meditasyonda olduğu için bu dönemde gerekli gereksiz herşeye gösterdiğim alınganlıklar ile daha kolay başedebileceğimi düşünüyorum.Haftanın başındaki ilk dersimizde uzun süre yerde oturmak bir dert bağdaş kurmak ise ayrı bir dert olduğu için şekilden şekile girdim.En nihayet hocamız rahat olmamı,vücudun gerekli esnekliği zamanla kazanacağını söyleyerek birlikte meditasyon yapmamızı önerdi.Hocamız eşliğinde bebişle birlikte yaptığım meditasyon ikimize de çok iyi geldi.





Bir de şu havalar düzelse..Güneşi öyle özledim ki..

6 yorum:

Çılgın Mevdoş dedi ki...

yoga güzel kızlarımda yapıyordu hamilelikte önemli canım iyi yapıyorsunallah yardımcın olsun yaza da denk geliyor allahtan havalar çok sıcak değil öpüyorum seni kendine iyi bak

Tijen dedi ki...

Ne güzel haberler vermişsin Yurdanur! Senin adına çok çok sevindim. Memnun musun oralarda olmaktan? Evet evet git Çaynig'e mutlaka... Bebecik sağlıcakla gelsin.

Kiraz Limanı dedi ki...

Evet Mevdoş Teyzecim havalar şansıma serin gidiyor..Yoganın çok iyi geleceğine inanıyorum

Kiraz Limanı dedi ki...

Tijen Hanım çok teşekkür ederim..Burada oldukça mutluyum sadece yemeklerine çok fazla alışamadım :) Akdeniz üsulu beslenmeye devam ediyorum..

vintage peony dedi ki...

Nasıl devam ediyomusun?

Kiraz Limanı dedi ki...

evet devam ediyorum..Henüz iki hafta oldu başlıyalı,evde de yapıyorum hareketleri..Daha sonrası ise meditasyon..Tavsiye ederim iyi geliyor